Voor sommige mensen klinkt het als een droom, maar Jean van Landeghem wordt er knettergek van: al negen jaar lang krijgt hij ongevraagd pizza's thuisbezorgd. Wie hem dit aandoet, is een groot vraagteken. "Als ik het geluid van een brommer hoor, word ik al zenuwachtig."

Doordeweeks, in het weekend, 's ochtends of 's nachts: op alle mogelijke dagen en tijden staan er pizzakoeriers voor Jean's deur in Turnhout, net over de grens in België. "Vaak zijn het er een stuk of vijf. Maar ze stonden er ook een keer met veertien dozen én kebab", vertelt hij aan Editie NL.
Raadsel

De pizza's worden allemaal besteld op zijn naam, adres en telefoonnummer. Wie hem deze terreur aandoet, is nog steeds een raadsel. "Ik heb geen vermoeden wie het kan zijn. Inmiddels kun je het geen grapje meer noemen."

Jean is er erg onrustig onder. "Ik slaap ook ontzettend slecht. Als ik het geluid van een brommer hoor, word ik al zenuwachtig." Wel doet hij altijd de deur open. "Ik moet wel, anders gaan ze mijn buren ermee lastigvallen."

De bestellingen zijn afkomstig van verschillende pizzeria's. "Laatst had ik een bestelling die helemaal in Antwerpen besteld was, vijftig kilometer verderop. Ik heb al verschillende brieven gestuurd, maar ze reageren er niet op. Ook heb ik al vijf keer aangifte gedaan bij de politie."

Of hij stiekem weleens een pizza heeft aangenomen? "Nee, nooit. De politie heeft gezegd dat ik dat ook niet moet doen. Trouwens, ik hou niet eens van pizza. Geef mij maar frieten."