@MIADIA: Jaren geleden heb ik iets gegeten dat ik op de markt had gekocht, een stoofpot met vis. Ik vond het erg pittig en een beetje raar smeken. Toch maar opgegeten.
Ik ben dus drie dagen letterlijk doodziek geweest!
Op de wc gezeten terwijl het er van twee kanten uitkwam en tussendoor onder de dekens liggen rillen van de koorts. Kijk, das pas een voedselvergiftiging!
Later heb ik begrepen dat marktkooplui wiens voedsel twijfelachtig begint te worden dit voedsel extra pittig maakt om de inferieure kwaliteit te maskeren.
Daarna heb ik geleerd om niet meer zulk pittig eten te kopen, als ik het pittiger wil doe ik dat zelf wel, en als het 'verdacht' smaakt laat ik het gewoon staan. Ik heb mijn lesje wel geleerd.
En inderdaad, al onze bederfelijke waar gaat in een van onze koelkasten, beter blode Jan dan dode jan
Dus eens per 6 maanden nieuwe kussens en op het kussen altijd een opgevouwen badhanddoek. In de tropen dien je nu eenmaal bijzondere voorzorgsmaatregelen te nemen.