De spanning liep deze week hoog op toen twee mannen in de regio Berlijn tegelijkertijd hun auto wilden opladen bij de Lidl. Ze gingen op de vuist omdat ze beiden meenden recht te hebben op de gratis stroom.

Het incident vond plaats bij een laadpaal op de parkeerplaats van de Lidl in Leegebruch, iets ten noorden van de Duitse hoofdstad. Beide mannen kwamen naar verluidt min of meer tegelijkertijd bij de laadpaal aanrijden, zodat ze allebei meenden recht te hebben op de gratis stroom.

Toen ze er niet met woorden uitkwamen, besloot een van de mannen de ander tweemaal met zijn vuist in het gezicht te slaan, zo meldt de Duitse krant Märkische Oderzeitung. De opgeroepen politieagenten maakten proces verbaal op tegen de man met de losse handjes.

Veel Duitse supermarkten zoals de Lidl en Aldi bieden hun klanten gratis stroom uit laadpalen aan, soms zelfs met snellaadstations. Afhankelijk van de prestaties van het laadstation en de ingebouwde lader, kun je tijdens het winkelen je actieradius flink vergroten. Volgens opinieblad Focus kan vooral in de vakantietijd door de toestroom van rondreizende toeristen de spanning door het gebrekkige aanbod van laadpalen snel oplopen.