De politie zegt dat inwoners van Minneapolis criminelen moeten gehoorzamen en "voorbereid moeten zijn" om te worden beroofd te midden van een golf van geweldsmisdrijven in de stad.
De politie van Minneapolis (MPD) vertelde de bewoners dat ze "voorbereid moesten zijn" om hun telefoons, portemonnees en dergelijke over te dragen aan hun overvallers.
De MPD meldt een toename van 46 procent in carjackings en een toename van 36 procent in overvallen in vergelijking met dezelfde tijd vorig jaar, volgens WCCO.
Alleen al de politie in het Third Precinct van de stad heeft de afgelopen maand meer dan 100 meldingen van overvallen en 20 meldingen van carjackings ontvangen.
Ambtenaren vertellen bewoners nu dat ze klaar en bereid moeten zijn om te voldoen aan de eisen van criminelen in een e-mail die werd gestuurd naar inwoners van het Third Precinct.
'Wees bereid om je mobiele telefoon en portemonnee op te geven', zei de politie in hun e-mail, waarvan een kopie werd verkregen door Alpha News. In de e-mail stond dat burgers naar criminelen moesten luisteren en 'moesten doen wat ze zeiden'.
Het bericht waarschuwde dat "sommige slachtoffers zijn verminkt, gesleept, mishandeld en sommige zijn bedreigd met een pistool."
Naast het e-mailen van inwoners van Minneapolis, heeft de politie de aanwijzingen verspreid via lokale media. KTSP, Bring Me The News en andere verkooppunten hebben allemaal de richtlijnen van de MPD woord voor woord gepost.
Politiechef van Minneapolis, Medaria Arradondo, zei dat zijn afdeling "interne middelen en het verzamelen van inlichtingen" heeft ingezet om wat hij een "opleving" in de misdaad noemt, te bestrijden, meldde Bring Me The News.
Desondanks zijn onschuldige mensen getroffen door de recente uitbarsting van misdaad. Nadat verschillende mannen probeerden een vrouw op klaarlichte dag te beroven, zei de politie dat een barmhartige Samaritaan zich haastte om in te grijpen en daarbij werd neergeschoten.