Een video van een eredienst die plaatsvindt in een Walmart, naar verluidt in Noord-Versailles, Pennsylvania, heeft veel bekijks op het internet. De kerkgangers gingen naar Walmart om samen te komen voor de eredienst, want kerken zijn gesloten, maar de Walmarts zijn open.
De video is opgenomen door Nancy Halford en op haar Facebook-pagina geplaatst, waar hij meer dan 1,1 miljoen keer is bekeken.
De video toont gemeenteleden die zingen "Our God Is Greater", "Waymaker", "Great Are You Lord" en "We Worship You". Mensen zingen vol lof, en iedereen lijkt het gebeuren met zijn of haar mobiele telefoon op te nemen.
Een site genaamd Faithpot meldt dat mevrouw Halford in die North Versailles Walmart aan het werk was, en dat zij "onmiddellijk alles liet vallen wat ze aan het doen was. toen ze hen hoorde zingen."
Klanten lijken ook mee te doen, en overal in de Walmart klinkt lof.
Het was op 3 april dat gouverneur van Pennsylvania, Tom Wolf, de religieuze leiders in die staat vroeg om "alternatieve vormen van aanbidding te overwegen" als gevolg van het coronavirus. Wolf zei: "Religieuze leiders worden aangemoedigd om alternatieven te vinden voor persoonlijke bijeenkomsten en om hun gemeenteleden niet in gevaar te brengen. Individuen mogen niet samenkomen in religieuze gebouwen of huizen voor diensten of vieringen totdat het bevel om thuis te blijven is opgeheven."
Een predikant uit Philadelphia, Franky Rodriguez van de CDA Community Church, zei destijds: "In meer dan 2000 jaar heeft de kerk vele tegenslagen gekend en overleefd, waaronder twee wereldoorlogen, de Spaanse griep en de pest. De kerk gaat nooit weg, omdat wij, het volk van God, de kerk zijn! In tijden van nood komt de kerk dichterbij, niet verder uit elkaar.
"Dit is geen fysieke nabijheid, het is een spirituele. Hoewel we niet op dezelfde fysieke locatie zullen zijn, hebben we de technologie om het woord van God te delen. Deze Pasen is de Kerk nog steeds verenigd zoals elke andere Pasen, met dankzegging, gebed en smeking voor de inwoners van de wereld. Laten we dus verantwoordelijk zijn en samen zijn, apart.
De richtlijnen van gouverneur Wolf waren duidelijk dat er geen officiële beperkingen waren voor huizen van aanbidding, maar ze hebben voornamelijk hun deuren gesloten onder leiding van religieuze leiders.
De mensen van Noord-Versailles kwamen echter op 26 juni samen om gebedsliederen en gemeenschap te delen op een van de weinige plaatsen waar de staat dat destijds toestond.
De staat is sindsdien de "groene" fase van heropening ingegaan, wat betekent dat de richtlijnen van het Department of Health moeten worden gevolgd, maar dat al te beperkende bevelen zijn opgeheven".
Wazige foto