New York heeft een streep gezet door de plannen voor een bruiloft die maandag zou plaatsvinden. Voor de bruiloft waren meer dan 10.000 gasten uitgenodigd.

De orthodox-joodse bruiloft zou plaatsvinden in Williamsburg in Brooklyn. In New York zijn sociale bijeenkomsten van maximaal 50 mensen toegestaan. Voor religieuze evenementen in een kerk of tempel is de limiet 33 procent van de capaciteit van het gebouw.

Gouverneur Andrew Cuomo maakte tijdens een persconferentie bekend dat de bruiloft is verboden. "Je kunt trouwen", zei hij. "Maar je kunt gewoon geen duizenden mensen op je bruiloft ontvangen." Volgens Cuomo is dat ook niet nodig: "Aan het eind van de dag heb je hetzelfde resultaat. En het is nog goedkoper ook!"

In New York zijn sinds het voorjaar meer dan 23.800 mensen overleden aan covid-19. De stad slaagde er door een lockdown in het aantal besmettingen in te dammen, maar sinds een paar weken loopt het weer op, vooral in districten waar veel orthodoxe joden wonen. Vorige week werden daarom weer strengere maatregelen afgekondigd, waaronder het sluiten van de scholen en niet-essentiƫle bedrijven.