Een 59-jarige man heeft zondag in het Brabantse Nuenen op een hond geschoten met een luchtbuks. De cockerspaniël, George genaamd, was onder een hek door geklommen en op een boerenerf terechtgekomen. Hij werd agressief en beet twee kippen dood. De hond is inmiddels overleden.

De man, die een hok met postduiven huurt op het boerenerf, zag dat George ook in zijn duivenhok wilde inbreken. Hij schoot daarom op de hond met een luchtbuks en raakte het dier daarbij op een slechte plek.

"Het is heel jammer dat het zo gelopen is", zegt Thomas, de eigenaar van het boerenerf, tegen EditieNL. "De man had eigenlijk niet moeten schieten, dat zegt hij zelf ook, maar het gebeurde uit paniek. Hij is er zelf ook kapot van. Dit had hij helemaal niet gewild."

Toch vindt Thomas het begrijpelijk. "We moesten iets. Die hond was helemaal dol. Het was een jachthond. Hij pakte alles wat vloog. Als we niets deden had hij het hele kippenhok én het duivenhok uitgemoord."

Op social media reageren veel mensen boos op het voorval. "Tja, als mensen gewoon op de openbare weg blijven en hun honden aanlijnen, dan gebeurt er niks", zegt de boer. "Maar ze laten die honden overal lopen. Dat is het probleem."

Het baasje van George heeft de boer beloofd de schade van de kippen te vergoeden. De man die heeft geschoten moet binnenkort voorkomen bij de rechter.