Veel mensen zouden het waarschijnlijk niet kunnen navertellen: een auto-ongeluk, hersenbloeding én hersenen die steeds meer opzwellen. Als je dan na afloop helemaal aan de beterende hand bent en een stukje van je eigen schedel kan (en mag) vasthouden, kan je je beschermengel alleen maar dankbaar zijn.

Het overkwam TikTokker Brandon. In oktober van vorig jaar werd hij aangereden door een auto in New York. In een recente video legt hij uit wat er allemaal gebeurde vanaf de dag van het ongeluk tot nu.

Hij ging rond 20.50 uur op zijn skateboard van huis weg om eten te halen bij Taco Bell, en om 20.58 gaf zijn telefoon via locatie aan dat hij in het ziekenhuis lag. Hoe hij daar kwam is niet duidelijk, niemand belde 112, er is ook geen ambulancerit geregistreerd. Niemand weet hoe hij in het ziekenhuis is gekomen. Zijn moeder checkte per toeval zijn locatie en kwam er zo achter dat haar zoon in het ziekenhuis lag.

Eenmaal in het ziekenhuis werd duidelijk hoe ernstig Brandons verwondingen waren. Zijn hersenen bloedden en waren in sneltempo aan het opzwellen. “De dokter zei tegen mijn moeder dat ik nog tien minuten had voordat ik hersendood zou zijn”, dus moest hij onmiddellijk geopereerd worden. Volgens de artsen zou Brandon acht maanden op de intensive care liggen, maar hij was na 23 dagen al thuis.

Tijdens de operatie werd een deel van zijn schedel verwijderd, dus liep Brandon twee maanden lang rond met een helm. “Als ik opstond zonder helm en bijvoorbeeld mijn hoofd stootte tegen een kastje, zou dat levensgevaarlijk zijn”, vertelt hij in een filmpje. Uiteindelijk kreeg hij een nieuw stukje schedel, en hij mocht het stukje van de oude houden.
Foto