Geen menselijke resten maar nachtschade.
Een wandelaar in het Engelse Winlaton die op haar gemak de hond aan het uitlaten was schrok zich de blubber toen zij plotseling iets in de modder zag wat wel heel erg deed denken aan een menselijke voet. De vrouw lichtte de politie in en stuurde een foto mee waarop ogenschijnlijk een grote teen te zien was uit het veld omhoog stak.
FotoDe agenten gingen met honden op onderzoek uit. Omdat het al donker was, bleek het nog best een opgave om het lichaamsdeel te vinden. Dat bleek uiteindelijk ook niet zo gek, want wat de rechercheurs aantroffen was geen mensenlijke resten maar een aardappel met daar tegenaan een paddenstoel.
"De onderzoekers moesten grinniken toen zij zich realiseerden dat het een aardappel was," schrijft het bureau op facebook. "De melding was ter goeder trouw gemaakt en we kunnen de waakzaamheid van de vrouw alleen maar prijzen." Hij benadrukt dat iedereen in een soortgelijke situatie wordt verzocht een melding te maken. "Als het uiteindelijk iets eetbaars blijkt te zijn, zijn onze honden je erg erkentelijk voor de traktatie."
En eten hun honden aardappels, of paddenstoelen?
Je moet toch wel wat fantasie hebben, om te denken dat daar een teen uit de modder steekt... of teveel Britse detectiveseries kijken.
Laatste edit 09-01-2021 16:14
@botte bijl:
'Er is wel degelijk een duidelijk verschil tussen boerentenen en tuinbonen. De boerentenen zijn de grote witte bonen die meestal gedroogd verkocht worden. Om ze te bereiden dienen ze eerst op voorhand in water worden geweekt. Tuinbonen zijn groene boontjes die dubbel gedopt dienen te worden.'Wij noemen in Brabant, (zover ik weet), tuinbonen ook wel moffenbonen. Geen bonenkruid of boerentenen
De foto deed ze geen recht, dat geef ik toe, maar ik had wel degelijk op boerentenen gezocht, waarschijnlijk nét een verkeerde foto uitgekozen..
Maar wat vaststaat is dat de twee bonensoorten verschillen.
P.S. Hoe kom je trouwens op 'bonenkruid'? Dat is niet eens een boon!
.
Laatste edit 12-01-2021 00:10
@botte bijl: Dat weet ik wel, maar je deed het voorkomen of het een bonensoort was
Ik ben dol op moffenbonen!! De bruin kokende variant dan. Bijna gaar koken, afgieten, blokjes spek of ham in de koekenpan aanbraden, moffenbonen erbij, voorzichtig roerend de bonen verder laten garen in de jus van het spek of de ham, uitscheppen MET de jus in een diep bord, eten met een lepel.. Mijn hemel, een delicatesse!!
aan.