Miljoenen Chinese internetsurfers waren geschokt toen ze zagen dat een item dat in China als kinderpotje en kwispedoor werd gebruikt, op Amazon werd verkocht als een 'traditionele fruitmand' aan goedgelovige buitenlanders - ook voor een vorstelijk bedrag in dollars.
Geadverteerd als een "Chinese traditionele fruitmand uit de jaren 60" die kon worden gebruikt als een chique "tafeldecoratie" om verse producten, ijs of wijn in op te slaan, werd de aantrekkelijke pot met eenden op de zijkant op Amazon verkocht voor $61,96.
Geamuseerde Chinezen die de productpagina tegenkwamen, wezen er echter al snel op dat de pot niet was gemaakt voor de opslag van fruit en in plaats daarvan in China werd gebruikt als een kwispedoor of een kinderpotje.
"OMG! Bijna elke Chinees van 35 jaar en ouder weet dat dit een typisch draagbaar potje is, meestal voor kinderen”, waarschuwde een Amazon-gebruiker. "Hoewel je misschien zegt dat je het wilt gebruiken zoals je wilt, is het toch beter om het oorspronkelijke doel te kennen."
Dit product is een draagbaar toilet. Koop het alsjeblieft niet als voedsel', schreef een andere gebruiker, terwijl anderen de misleidende productpagina' walgelijk 'en' aanstootgevend 'noemden, en riepen op tot verwijdering.
Voor sommige Chinese gebruikers was het echte schandaal het prijskaartje van $ 61,96, waarbij de Global Times meldde dat het item in China wordt verkocht voor het equivalent van slechts $ 4.
De productpagina is sindsdien verwijderd, maar niet voordat de blunder viraal ging in China, met de "andere manieren waarop een kwispedoor wordt gebruikt" sociale media-onderwerp op Sina Weibo naar verluidt meer dan 50 miljoen keer bekeken.
Weibo-gebruikers uitten gekscherend hun bezorgdheid over onwetende buitenlanders die fruit in de potten naar hun Chinese vrienden stuurden, en merkten op dat "geen enkel Chinees volk zich gelukkig zou voelen als ze een subtiel verpakte kwispedoor met fruit erin zouden zien."
Het is momenteel niet bekend of de "traditionele fruitmand" voor de grap werd verkocht door een westerling of een Chinees.
Foto