Een appartementencomplex in de Amerikaanse staat Ohio laat auto’s wegslepen als ze te lelijk zijn. Per maand worden zo'n twee auto's daadwerkelijk verwijderd en drie tot vier auto's per dag krijgen een sticker met de melding dat ze weg moeten.

Het gaat om het Montana Valley Apartementencomplex in Westwood, Ohio, zo meldt de lokale nieuwszender Local 12. Kennelijk hebben de bewoners hier het recht om auto's te laten wegslepen die op het terrein geparkeerd staan ​​en niet voldoen aan de schoonheidsidealen van de mensen die er resideren.

De nieuwszender noemt het verschijnsel PWP, oftewel Park When Poor - parkeren wanneer je arm bent. Ene Dennis Day parkeerde onlangs zijn Honda Civic uit 2001 voor de deur tijdens een bezoek aan een vriend in het appartementencomplex om wat af te geven. "Toen ik terugkwam zat er een sticker op mijn auto, waarop viel te lezen dat mijn auto niet aan hun hoge eisen voldeed”, aldus Day.

In het bericht stond dat de Civic vanwege niet gerepareerde schade aan de auto zou worden weggesleept wanneer hij hem niet binnen 24 uur zou verplaatsen. De manager van Montana Valley Apartments merkte op dat er geen auto’s met roest, deuken, lekke banden of slechte verf voor het complex mogen staan. Volgens de huurders zijn de normen volkomen oneerlijk, omdat ze door de korte periode tussen waarschuwing en wegslepen soms niet eens tijd hebben om een ​​reparatie uit te voeren.