Een Duitse automobilist die door de afgesloten Gotthardtunnel reed, negeerde 64 maal een rood licht. Toen hij al bijna licht zag aan het eind van de tunnel merkte hij pas dat er iets niet klopte.

Het incident gebeurde afgelopen week rond middernacht, toen de politie van het Zwitserse kanton Uri ontdekte dat een auto met Duitse kentekenplaten de afgesloten Gotthardtunnel in was gereden. De 25-jarige bestuurder was al bijna de hele tunnel doorgereden, toen hij ontdekte dat het toch wel erg rustig was.

Na zeventien kilometer - en tevens een paar honderd meter voor de tunneluitgang in Airolo - draaide hij om. Hij keerde over de doorgetrokken dubbele streep en reed vervolgens noordwaarts. In totaal negeerde hij volgens de Luzerner Zeitung daarbij ongeveer 64 maal een rood licht in de tunnel.

Niemand raakte gewond tijdens de rit, maar de 25-jarige moet zich nog wel verantwoorden bij de officier van justitie van Uri. Vanwege een uitzonderlijk wegtransport was de Gotthardtunnel enkele uren afgesloten. Gelukkig voor de Duitser was er op dat tijdstip verder geen verkeer in de tunnel aanwezig.