Een man in de Amerikaanse staat Tennessee heeft een schadevergoeding van ruim 9 miljoen toegewezen gekregen voor het drinken van schoonmaakmiddel. William Cronnon kreeg de schadevergoeding nadat een serveerster hem het schoonmaakmiddel Eco-San serveerde in plaats van het bestelde glas water. Eco-San is een bleekmiddel voor de consumentenmarkt.

Het schoonmaakmiddelvoorval gebeurde in April 2014 en Cronnon hield er hevige permanente verwondingen aan over. De man heeft te kampen met regelmatige krampen, een opgeblazen gevoel, diarree en reflux. Dat laatste hield in dat zijn maaginhoud via de slokdarm weer omhoog kwam.

In de rechtszaak kwam de jury uit op een schadevergoeding van in totaal ruim 9 miljoen. 4.3 miljoen hiervan is compensatie voor geleden schade, 5 miljoen is een vergoeding bij wijze van straf. Toch zal het slachtoffer niet het volledige bedrag uitbetaald krijgen, in Tennessee geldt een wet die een maximum stelt aan financiƫle compensatie en boetes. Hoewel Cronnon blij is met het bedrag stelde zijn advocaat tegenover NBC dat het slachtoffer de vergoeding maar wat graag zou inleveren om de tijd terug te draaien en het incident te voorkomen.