De massastart bij het langlaufen op de Olympische Spelen in Peking was door de extreme kou loodzwaar voor de sporters. De Fin Remi Lindholm had last van een nogal opvallende fysieke klacht: zijn penis was bevroren.

,,Toen het lichaam aan de finish weer langzaam begon op te warmen, was de pijn behoorlijk ondraaglijk”, aldus Lindholm tegenover het Finse medium Yle Sport. De massastart werd zaterdag door de weersomstandigheden in China teruggebracht van de traditionele vijftig kilometer tot 28,4 kilometer.

Lindholm sloot de massastart af op de 28ste plaats, op meer dan vier minuten van de Russische winnaar Alexander Bolsjoenov. Vlak na de finish deed Lindholm zijn verhaal. ,,Mijn penis is bevroren”, zei de Fin, die ondanks de extreme kou én de pijn had genoten. ,,Het was best gaaf.”

Lindholm had liever toch de volle vijftig kilometer gelanglauft. ,,Ik vond het eigenlijk jammer dat we geen fatsoenlijke race over vijftig kilometer hebben gekregen. Maar de stroken met tegenwind waren eigenlijk niet te doen.”