Beveiligingspersoneel van gevangenis Esserheem in Veenhuizen vond deze week tijdens het lopen van een buitenronde een uitgeholde plank waarin een mobiele telefoon met lader en een pakketje van 98 gram hasj zaten.
Foto

Een buitenstaander heeft geprobeerd de plank over het dubbele hekwerk van de gevangenis te gooien, zegt woordvoerder René Hut.
De gooier kwam echter niet verder dan voorbij het eerste hek. Het terrein tussen de beide hekwerken wordt – net als andere plekken in en rond de gevangenis – meerdere malen per dag gecontroleerd door gevangenispersoneel.

Hut: ,,Zoals elke gevangenis zijn ook wij erg alert op het opsporen van contrabande (verboden spullen, red.). De invoer hiervan brengt de veiligheid in de inrichting in gevaar. Het kan leiden tot afpersing, intimidatie en onderlinge agressie. Tussen gedetineerden onderling of richting personeel. Het bezit van deze verboden spullen vergroot bovendien het risico dat gedetineerden tijdens hun straf doorgaan met crimineel handelen. En het staat een goede re-integratie in de weg”.