Medewerkers van een ziekenhuis in Bangkok (Thailand) onderbraken vlak voor de crematie een begrafenis om de familie te vertellen dat ze hen per ongeluk het verkeerde lijk hadden gegeven.

Nadat ze ontdekten dat het verkeerde lijk was weggegeven, ging het personeel van het Siriraj-ziekenhuis snel naar de ceremonie en vertelde de familie dat “de lijken waren gewisseld.”

De weduwnaar van de 55-jarige vrouw die was overleden aan kanker zegt dat hij het lichaam van zijn ‘vrouw’ heeft opgehaald uit het hospitaal. Het lichaam zat in een verzegelde zak en er was geen naamplaatje.

Voor boeddhistische begrafenisceremonies zingen monniken meestal drie tot zeven dagen, maar sinds de pandemie hebben velen de ceremonies ingekort tot slechts één dag.

De man vertelde Thaise media vandaag dat het ziekenhuispersoneel haar fout besefte toen ze het lijk niet konden vinden voor een ander gezin.

Omdat hij zijn vertrouwen in de medische instelling verloor vroeg hij het personeel om de tas te openen zodat hij kon bevestigen dat hij het lichaam van zijn vrouw had gekregen.

Het hospitaal heeft een brief uitgegeven waarin het zich verontschuldigt voor de fout en eraan toevoegt dat de instelling soortgelijke incidenten in de toekomst zal onderzoeken en voorkomen.