De politie van het Capitool in Washington, waar het Amerikaanse parlement zetelt, heeft een opdringerige vos gevangen en gedood. De vos had de afgelopen dagen negen mensen gebeten.

Eén van de slachtoffers van de vos was Ami Bera, een Democraat uit Sacramento, Californië, die een afbeelding van een bijtafdruk in zijn pak liet zien en onthulde dat hij zich na de beet had moeten laten inenten tegen tetanus en hondsdolheid. De vos beet ook een politieke verslaggever van Politico van achteren in haar enkel.

De vos werd 'gevangen en op humane wijze geëuthanaseerd' zodat hij op hondsdolheid kon worden getest, vertelde een woordvoerder van de lokale gezondheidsdienst. De vos was een volwassen vrouwtje. Ook haar jongen zijn gevonden en gevangen. Ambtenaren zeiden dat ze nog niet hadden besloten wat ze met de jonge vossen zouden doen.

Er zijn nog geen andere vossen gevonden op het terrein van het Capitool, maar volgens de gezondheidsdienst zijn er veel in de stad en is het niet ongewoon om ze te zien.

De dienst zei ook dat ambtenaren geen actie zullen ondernemen tegen gezonde vossen, maar drong er bij burgers op aan het te melden als vossen er agressief, ziek of gewond uitzien.
Foto