Volgens de politie van Amsterdam loopt het misbruik van de parkeerkaart voor gehandicapten "de spuigaten uit". Glenn Immanuel van de Amsterdamse politie worden er "schrikbarende cijfers" waargenomen bij het controleren van de parkeerkaarten.

Bij een controle vorige week was het weer raak. "Acht kaarten volledig gecontroleerd, zes ingenomen wegens misbruik. 75 procent dus. En bij eerdere acties lag het percentage zelfs hoger", aldus Immanuel. "Gemeentes lopen tonnen aan parkeerbelasting mis en daadwerkelijk gehandicapten kunnen vaak geen plek meer vinden."

Inwoners van de stad doen veel moeite om de hoge parkeerkosten te vermijden. "We zijn al gevallen tegengekomen waarbij de kaart van een overledene drie jaar na het overlijden nog steeds in gebruik was. De boete woog dus absoluut niet op tegen het genoten voordeel."

Immanuel luidt nu de noodklok rond het misbruik van de kaarten. "Acht kaarten volledig gecontroleerd, zes ingenomen wegens misbruik. 75 procent dus. En bij eerdere acties lag het percentage zelfs hoger."