Een 52-jarige 'dokter' in Pakistan haalde onlangs de krantenkoppen omdat hij zijn 60e kind verwelkomde en omdat hij beweerde dat hij nog meer kinderen wil krijgen met zijn drie vrouwen.
Sardar Jan Mohammad Khan Khilji, een inwoner van Quetta, de hoofdstad van Balochistan, heeft een zeer grote familie die hij de komende jaren hoopt te laten groeien. De Pakistaanse dokter, die zijn eigen kliniek in de stad runt, heeft drie vrouwen en heeft net zijn 60ste kind verwelkomd, een zoon die hij Khushal noemde. Dat is voor de meeste mensen meer dan genoeg, maar Sardar zei dat hij een nieuwe vrouw wil nemen en kinderen wil blijven krijgen.
"Ik heb al mijn vrienden gevraagd om me te helpen om een leuk meisje te vinden voor mijn vierde huwelijk", vertelde Sardar Jan Mohammad Khan Khilji aan de BBC, eraan toevoegend dat hij bij al zijn vrouwen meer zonen en dochters wil hebben.
Interessant is dat Khilji oorspronkelijk in 2016 internationaal nieuws haalde, kort nadat hij zijn 35e kind ter wereld had verwelkomd. Destijds kondigde hij plannen aan om minstens 100 kinderen te krijgen, en uitgaande van zijn huidige tempo en zijn plannen om een vierde vrouw in het gezin te krijgen, lijkt zijn doel haalbaar.

De zelfverklaarde "dokter", die een niet-gereguleerde kliniek runt waar hij mensen behandelt voor kleine kwalen zoals hoofdpijn, schepte altijd op over zijn rijkdom en hoe hij voor zijn hele gezin kon zorgen, maar hij gaf onlangs toe dat de inflatie zijn financiën heeft aangetast . Toch blijft hij zich inzetten voor de groei van zijn gezin.

"De zaken zijn tot stilstand gekomen", klaagde Khilji. “De prijzen van alle essentiële dingen, waaronder meel, ghee (een soort boter) en suiker, zijn verdrievoudigd. De afgelopen drie jaar hebben alle Pakistanen, inclusief ikzelf, het moeilijk.