Eindhoven krijgt mogelijk het eerste onderwaterhotel ter wereld. Het hotel is onderdeel van een indoor recreatiecomplex dat moet verrijzen in sportgebied Eindhoven-Noord.
Van de 180 kamers in het hotel worden er 50 onder water gebouwd. De hotelgasten kijken in een biotoop met planten en vissen. De onderwaterkamers gaan 150 tot 200 euro per nacht kosten.
Het plan van projectontwikkelaar Kubosport voor het complex voorziet verder in onder meer een subtropisch duikcentrum, aquarium, restaurant, schietbanen, simulatoren en sportzalen.
KuBosport is momenteel met de gemeente Eindhoven in gesprek over de aankoop van de benodigde grond. Aan een bestemmingsplan wordt gewerkt.
Het 30.000 vierkante meter vloeroppervlak tellende complex zou in 2009 of 2010 kunnen worden gerealiseerd, verwachten de partijen.
De ontwikkelaar stelt dat Centro Casa - werknaam voor het concept - jaarlijks op 600.000 bezoekers kan rekenen. In het bouwplan is een parkeergarage opgenomen voor 450 auto's.
Het plan vergt een investering van vijftig miljoen euro. F. Bolk van Kubosport zegt dat achter zijn bedrijf grote investeerders schuilgaan. De ontwikkelaar gaat partijen zoeken die onderdelen van het complex willen exploiteren, zoals het hotel, restaurant en de duikvijver.
Gebiedsmanager H. Beekwilder van de gemeente Eindhoven bestempelt het recreatieconcept als 'een hele grote aanwinst' voor het sportcomplex.
De benodigde ruimte is gevonden naast de sport- en turnhal, in het verlengde van de Vijfkamplaan. Onder meer twee voetbalvelden worden er voor opgeofferd.