Een Australische veehouder heeft naar eigen zeggen een aanval van een krokodil overleefd door zelf zijn tanden in het roofdier te zetten. Hij lag na de aanval wel een maand in het ziekenhuis om te herstellen van zijn wonden, maar mag binnenkort naar huis.

Veehouder Colin Deveraux deed zijn verhaal bij ABC Australia. Tijdens een inspectie van de hekken bij de Finniss River in het noorden van het land, stopte hij bij laagstaand water in een draslandgebied. "Ik zette twee stappen het water in en die rotzak beet zich opeens vast in mijn rechtervoet. Hij schudde me heen en weer als een pop en trok me het water in."

Deveraux, een man van in de 60, zegt dat hij het roofdier met zijn vrije voet in de ribben trapte. Daarvan was de krokodil niet onder de indruk, maar hij liet wel los toen het beoogde slachtoffer hem een koekje van eigen deeg gaf. "Ik kwam in een nogal ongemakkelijke houding terecht, maar het lukte me mijn tanden in zijn ooglid te zetten. Het was behoorlijk dik, als leer, maar ik beet me vast en rukte eraan en toen liet hij los."

Hij rende daarop naar zijn auto. De krokodil zette nog even de achtervolging in, maar gaf het na een paar meter op. Met een handdoek en een stuk touw stelpte de veehouder het bloeden.

De hele aanval was voorbij 'in ongeveer acht seconden', zei Deveraux, die er behoorlijk ernstige wonden aan overhield. "De voet en het been lagen behoorlijk open. Het heeft dagen geduurd om alle slechte bacteriën eruit te spoelen. Het water is vuil van de uitwerpselen van ganzen en eenden, en ook de beet van de krokodil zit vol met bacteriën."

Deveraux moest een huidtransplantatie ondergaan, en heeft inmiddels het gevoel in zijn tenen weer terug. Wel heeft hij ingezien dat hij zijn leven moet veranderen. "Als hij me op een andere plek had gebeten, had het allemaal heel anders kunnen aflopen. Ik heb nu lang genoeg in dit moeras rondgelopen om er hekken te repareren. Dit heeft mijn ogen geopend."

Volgens de Australiër is de krokodil die hem aanviel intussen 'verwijderd'.