Een 23-jarige vrouw is op kerstavond door haar 14-jarige broer doodgeschoten in de Amerikaanse staat Florida. Het schietincident volgde op een ruzie om wie de meeste kerstcadeaus had gekregen, meldt de Britse omroep BBC.

De vrouw, Abrielle Baldwin, werd in haar borst geraakt. Haar tien maanden oude kindje lag op dat moment naast haar in een kinderwagen. De baby bleef ongedeerd, meldt de BBC.

De ruzie zou al tijdens een winkeluitje eerder op die dag zijn begonnen, meldt de Tampa Bay Times. Baldwin zou haar twee jongere broers, die ruzieden om wie de meeste cadeautjes kreeg, hebben geprobeerd te kalmeren.

Een politiewoordvoerder zei tijdens een persconferentie dat een tweede broer, 15 jaar oud, na het eerste schietincident zelf een wapen trok en de jongste broer neerschoot. Hij is gearresteerd en wordt verdacht van poging tot moord, schrijft de BBC.

De jongste raakte gewond, maar kon in stabiele toestand naar het ziekenhuis worden gebracht. Zodra hij het ziekenhuis mag verlaten, zal ook hij door de politie worden aangehouden.

De lokale autoriteiten moeten nog besluiten of de jongste van 14 jaar als volwassene wordt berecht voor het doden van zijn zus.