Acht jongeren hebben acht uur lang in een achtbaan gezeten voor het goede doel. In het pretpark Walibi World in het Nederlandse Biddinghuizen vond tussen 09.00 en 17.00 uur een achtbaanmarathon plaats, waarvan de opbrengst naar de Johan Cruijff Foundation gaat. Een medewerker van het attractiepark schatte dat de actie rond de 4.500 euro heeft opgebracht.
De houten achtbaan Robin Hood was ook geopend voor het 'gewone' publiek. Vier plaatsen waren gereserveerd voor de acht deelnemers aan de marathon, zodat ze elkaar zo nu en dan konden afwisselen. In totaal maakten de jongeren, in leeftijd tussen de 15 en 25 jaar, 95 rondjes.
De deelnemers hadden of zelf een handicap, of een familielid met een handicap. Met de marathon wilden zij meer bekendheid geven aan het belang van uitgaan en sporten voor deze groep. De opbrengst gaat naar de Johan Cruijff Foundation, die zich inzet voor sportprojecten voor valide en mindervalide jongeren.
De geschatte opbrengst van 4.500 euro werd bij elkaar gebracht door donaties van vrienden en familieleden, die de actie per rondje konden sponsoren. Verder stonden er zaterdag in het park her en der collectebussen opgesteld.