ZUTPHEN - Een paar blikjes energiedrank. Dat was de buit van twee tieners die zaterdagavond een tankstation in Zutphen overvielen. Daarbij trokken ze een mes. De twee konden niet lang van hun drankjes genieten. Binnen een half uur wist de politie ze aan te houden.
"Volgens de reclame krijg je vleugels van Red Bull, maar deze jongens kwamen niet ver", vertelt een politiewoordvoerder zondag aan Omroep Gelderland. Het gaat om twee jongens van 15 en 17 jaar. De jongste komt uit Rotterdam, de ander uit de gemeente Lochem.
De twee sloegen zaterdagavond rond 22.15 uur toe aan de Warnsveldseweg. De medewerkers achter de kassa bleef, ondanks het mes dat de jongens lieten zien, uiterst kalm en wist de politie in te schakelen. "Dat is echt een compliment waard", aldus de zegsman. Bij de overval is niemand gewond geraakt.

De jongens droegen gezichtsbedekking en hebben zich na de overval vermoedelijk omgekleed. Rond kwart voor elf werden ze door de politie opgepakt aan de Beukerstraat. Ze zitten nog vast en het onderzoek naar de overval op het tankstation loopt nog. Het is niet bekend of ze eigenlijk op meer dan een paar blikjes uit waren.