Een Amerikaans stel, Benny en Susanne Anguiano, zat twee maanden lang in zak en as, omdat hun geliefde kat Rayne Beau was kwijtgeraakt tijdens een kampeertrip in nationaal park Yellowstone, een van de grootste nationale parken van het land.

Het stel had weinig hoop hun kat weer terug te vinden nadat hij verdween in het park dat een oppervlakte beslaat van bijna 9000 vierkante kilometer.

Maar twee maanden na het verlies kreeg het koppel plots een belletje van een dierenwelzijnsorganisatie in Californië, 1287 kilometer van Yellowstone, dat hun kat was gevonden.

De kat verdween in het bos van het park nadat het schrok van iets in de buurt. Susanne en Benny zochten hierna iedere dag naar de kat. Ze legden overal eten en speeltjes weg in de hoop de kat weer naar hun toe te lokken, maar zonder succes.

"We moesten zonder hem vertrekken", vertelt Susanne aan de lokale zender KSBW. "Dat was de moeilijkste dag, want het voelde alsof we hem in de steek lieten."

Hoe de kat uiteindelijk bijna 1300 kilometer verderop terecht is gekomen blijft een mysterie. Het koppel hoopt door hun verhaal te delen achter meer details van de verdwijning van de kat te komen.