Een Amerikaanse computerspecialist heft geprobeerd om het stroomnet van de staat Californie plat te leggen. Lonnie Charles Denison was woedend na een conflict met zijn werkgever, Science Application International, en richte zijn woede op het Californische Independent System Operator-agentschap (ISO). Het ISO staat in voor het beheer van de stroomkabels en de handel van energiebronnen in de staat Californië en maakt gebruik van de diensten van Science Application International.
Na het conflict op zondag probeerde de man vanop een afstand het netwerk van ISO aan te vallen. Toen dat mislukte, besloot hij 's nachts het complex te betreden. Daar drukte hij op een noodknop, waardoor een groot deel van het datacentrum van het ISO stilviel. De energiehandel kende hierdoor op maandagmorgen veel problemen. Op maandag verstuurde Denison een e-mail naar zijn collega's bij ISO met een bommelding. Daarop werden de kantoren bij ISO ontruimd.
De man is er met zijn acties niet in geslaagd het stroomnetwerk van Californië lam te leggen. De FBI, die de man woensdag arresteerde, beweert dat stroomvoorziening wel in gevaar zou geweest zijn als de man zijn aanval tijdens de kantooruren had uitgevoerd. Het geval van Denison doet denken aan Richard Sylvestre, een andere computerspecialist die door een uit te hand gelopen kwajongensstreek een bijna-botsing tussen twee kernonderzeeërs veroorzaakte. Sylvestre heeft voor zijn daden 18 maanden in de cel doorgebracht, Denison riskeert maximaal vijf jaar cel of een boete van 5.000 dollar.