Inwoners van Japan kunnen tegenwoordig met hun levensmoede, overspannen of depresieve hond terecht bij, jawel.. het eerste verzorgingstehuis voor honden! Het huis is gevestigd in Tochigi en biedt plaats aan 20 honden.
Het verzorgingstehuis is gespecialiseerd in 24-uurs verzorging. Dag en nacht staat er een team artsen klaar om de dieren te verzorgen en te controleren op bijvoorbeeld diabetes of incontinentie.
Hondeneigenaars kunnen vanaf vrijdag voor 98.000 yen (ongeveer 600 euro) hun hond een maand achterlaten in het “Soladi Care Home”.
Niet alleen voor de ongezonde honden, maar ook voor de oudere honden bestaat er een apart programma! De honden op leeftijd mogen in het verzorgingstehuis veel met jonge honden spelen. Zo leren ze weer lekker te spelen en te ravotten en doen ze misschien wel weer wat nieuwe aanvalstechnieken op. Kortom: De oude hond voelt zich na een bezoekje aan het huis weer helemaal jong!
Analisten geven aan dat Japan met een golf van bejaarde honden te kampen heeft. Ze hopen dat de honden met deze diëten en gezondheidszorg zich weer jonger en fitter gaan voelen.
Hondeneigenaars in Japan hebben er tegenwoordig alles voor over om hun honden in optimale conditie te houden. Het toedienen van vitaminen, aromatherapieren en zelfs acupunctuur worden veelvuldig op de honden toegepast.
Voor wie tussentijds heimwee krijgt naar zijn trouwe viervoeter? De honden mogen 24 uur per dag, 7 dagen per week bezocht worden!
Het verzorgingstehuis opent aanstaande vrijdag haar deuren.