Het bestuur van een openbare scholengemeenschap in de Amerikaanse staat New Jersey heeft haar excuses aangeboden aan de homoseksuele leerling Andre Jackson voor het censureren van een foto van hem en zijn vriend. In het jaarboek was de foto van het kussende stel met een stift zwartgemaakt.
Bestuursleden van de East Side scholengemeenschap besloten de foto te censureren omdat zij hem ongepast en te gewaagd vonden, meldt een lokale krant. Schoolhoofd Marion Bolden spreekt tegen dat de foto is gecensureerd omdat er een homoseksueel stel op staat. "Het oogde provocerend," zei Bolden. "Of het nu heteroseksueel of homoseksueel was, de foto moest eruit. Het is de manier waarop ze poseren."
Een homorechtenbeweging reageerde geschokt op het homofobe handelen van de schoolleiding. In het jaarboek staan talloze foto's van kussende heteroseksuele stellen. Bolden zegt dat ze niet het hele boek heeft nagekeken en alleen geattendeerd werd op de pagina van Andre Jackson.
Bolden komt nu op haar schreden terug. Leerlingen die dat willen, kunnen een ongecensureerd origineel exemplaar van het jaarboek krijgen.