Een tienjarig Nepalees meisje dat aanbeden wordt als levende godin heeft de titel terug die zij kwijtraakte na een omstreden bezoek aan Amerika. Autoriteiten van de tempel in haar woonplaats meldden dat zij haar titel kan houden omdat zij bereid is bepaalde zuiveringsrituelen te ondergaan. Sajani Shakya is een van de drie meest vereerde Kumari's, geëerd door zowel Hindoes als Boeddhisten. Zij werd gekozen op 2-jarige leeftijd na het ondergaan van tests, en sindsdien treedt zij op bij zegeningen en woont festivals bij. De levende godinnen worden gekozen uit de "Shakya" familie, dezelfde familie waar Buddha in werd geboren. Ze volgen strikte leefregels (bijv. langere tijd verblijven in een donkere ruimte zonder te huilen) en keren terug tot een normaal bestaan wanneer zij de pubertijd bereiken. Daartegenover staan toelagen, en een maandelijks pensioentje na "pensionering". Zij wekte de wrevel van de tempel-oudsten die al het begin van de zoektocht naar een opvolgster hadden aangekondigd, toen zij naar de States ging om een documentaire te promoten. Toen ze woensdag terugkeerde bleek ze onwetend van de rel die haar reis had veroorzaakt. Een grote menigte was op komen draven om haar te verwelkomen met trommels en bazuinen. Volgens de documentaire-makers is zij een gewoon meisje en een godheid tegelijkertijd. Mensenrechten-activisten keuren het af en noemen het kinderarbeid.
Ach, er zijn zo ontzettend veel goden in het Hindoeisme... Volgens mij hoef je alleen een vragenlijst in te vullen.
1) Ben je een godheid? ja / nee 2) Echt waar? ja / nee 3) Nee maar, hou je ons voor de gek of niet? ja / nee 4) Ben je bereid bedrijven te openen, promotiereizen te ondernemen en deel te nemen aan fotosessies? ja / nee
Niet veel anders dan dat men de Paus ook aanbid lijkt mij Wie zijn wij om te oordelen hoe anders hun geloof/cultuur verschilt tov van ons. Hier vergeet men hun baby uit de auto mee te nemen met als gevolg dat die overlijdt, het meisje dat aanbeden wordt zal dat (denk ik) niet gebeuren.