Het zal niet de fraaiste aanblik ter wereld zijn, maar buikdansen voor mannen die hun bierbuik en andere ongewenste uitstulpingen willen bestrijden, gaat een groot succes worden in China. China Daily wist een volgend citaat te vermelden. "Teveel zakendiners en niet genoeg lichaamsbeweging bezorgden me een bierbuik. Toen maakte ik kennis met buikdansen. Tot mijn verbazing hielp dit me om vet kwijt te raken en om de spanning op mijn werk te verminderen", zei een 38 jarig afdelingshoofd van een bedrijf in Beijing, die al drie maanden met buikdansen bezig was.
Er zijn meer jonge en middelbare mannen, vooral die met witte boorden baantjes, en studenten in andere grote steden die zich opgeven voor buikdans les.
Zij willen de verleidelijke bewegingen van deze kunstvorm uit het Midden Oosten, die gewoonlijk door vrouwen wordt beoefend, onder de knie krijgen.
Mannen met witte boordjes vinden de buikdans leuker dan trainen met apparaten en push ups
omdat dit laatste saai en droog is, vertelde Zhong Hui, een buikdans leraar in Beijing aan de krant.
Het verslag zegt dat vrouwen zich in eerste instantie aanmeldden bij deze buikdans clubs, maar mannen kwamen ook in de rij staan toen ze ontdekten dat deze kunstvorm helpt om af te vallen en dat hij bovendien ontspannend is.