De politie heeft een zaterdagochtend om 2.15 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een bewoner van een huis aan de Koning-Arthurlaan zag de man een half uur eerder met een koevoet in zijn hand over zijn schutting klimmen. Hij ging op de man af die daarop wegrende in een auto stapte en wegreed. De bewoner heeft met zijn eigen auto de achtervolging ingezet maar verloor de verdachte al snel uit het zicht.
Gewaarschuwde agenten zagen de auto even later op de Gerretsonlaan rijden. De verdachte reageerde echter niet op een stopteken. Met gedoofde lichten ging de man er vandoor. Op de kruising Roozenburgstraat-Isidorusweg verloor de man de macht over het stuur, reed over de stoep en kwam tot stilstand in een omheining. Toen de agenten de man uit zijn wagen wilden halen, reed de verdachte achteruit en kon één van de agenten maar net op tijd wegspringen. Daarop trok de agent zijn dienstwapen en vorderde de man zijn verzet te staken. De verdachte zag echter kans met zijn auto te ontkomen. Eén van de betrokken agenten zette daarop opnieuw de achtervolging in.
De verdachte kwam tot stilstand op een groenstrook bij de Fakkellaan. Toen de agent de politieauto achter de auto van de verdachte parkeerde, reed de Eindhovenaar achteruit en ramde de politieauto. De agent trok daarop, evenals zijn collega even daarvoor, zijn dienstwapen. Desondanks ging de verdachte er opnieuw vandoor. De achtervolging eindigde toen de verdachte op de oprit van de A2 nabij de Anthony Fokkerweg van de weg raakte en ondersteboven onder aan het talud terecht kwam.
De agent had intussen assistentie gekregen van diverse collega’s. Ze troffen de man achter in de auto aan waar hij drugs aan het gebruiken was. Door het inslaan van de autoramen kon de man uiteindelijk aangehouden worden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.