Een 70-jarige Italiaanse heeft maandenlang geleefd met de lijken van haar zussen van 73 en 78.
Het is nog onduidelijk of de vrouwen een natuurlijke dood zijn gestorven. De brandweer vond een dode zus in een slaapkamer, de andere zus onder een matras op het terras. Van de stoffelijke overschotten is nog maar weinig over. In de villa is een grote hoeveelheid heiligenbeeldjes en andere religieuze voorwerpen aangetroffen.
De officier van justitie die de zaak onderzoekt, zegt dat het "onmogelijk is het huis te betreden wegens de stank". De overlevende zus is wegens ondervoeding in een ziekenhuis opgenomen.
De drie zussen, allemaal ongehuwd, leefden samen in een villa vlakbij Barletta in de Zuid-Italiaanse regio Apulië. "Wij hebben altijd samen gewoond, ook in de dood moesten we samenblijven", aldus de overlevende zus.
De zussen leefden al jaren volstrekt geïsoleerd van de dorpsgemeenschap in de villa die is omgeven door wijn- en olijfgaarden. Met een boer die boodschappen voor hen deed, communiceerden zij via briefjes. De boer trok bij de gemeente aan de bel toen hij geen boodschappenlijstjes meer aantrof op de afgesproken plek.