Een 41-jarige man uit Delft heeft maandag zonder succes de naam van een kennis opgegeven toen hij door agenten werd aangehouden. Hij viel door de mand toen de kennis tien minuten later zelf werd aangehouden.
De eerste man belde, nadat hij de naam had 'geleend' bij zijn aanhouding, zijn kennis om hem hiervan op de hoogte te brengen. Deze 'echte' 47-jarige Delftenaar werd toen aangehouden omdat hij niet handsfree belde.
De 41-jarige man reed rond 17.00 uur op de Poptahof Zuid in Delft met een kapot achterlicht. Toen hij door agenten werd bekeurd, gaf hij de valse identiteit op. Die werd echter niet gecontroleerd. Alleen het kenteken werd gecheckt.
De kennis van de man reed op het moment van het bewuste telefoontje op de Westlandse weg toen hij door dezelfde agenten werd aangehouden omdat hij niet handsfree belde. Toen zij deze bestuurder controleerden, gaf hij hen een rijbewijs met exact dezelfde naam en geboortedatum als die die hen tien minuten daarvoor waren opgegeven door de andere man.
Via het kenteken van de auto met het kapotte achterlicht ontdekte de politie de ware naam en leeftijd van de man. Hierdoor kreeg de man een tweede bekeuring voor het opgeven van een valse identiteit.