In The Fortress, een resort op het eiland Sri Lanka, kan je echt eens de bloemetjes buiten zetten. Voor slechts 10.300 euro krijg je hier s werelds duurste, en mogelijk ook lekkerste, dessert voorgeschoteld. Het dessert 'The Fortress Stilt Fisherman Indulgence' werd gecreëerd om gasten een unieke ervaring te laten beleven. Het nagerecht bestaat uit een Italiaanse cassata met likeur en bladgoud, gevuld met fruit, afgewerkt met een chocoladen beeldje en een juweel. Het beeldje stelt een traditionele Sri Lankaanse steltvisser voor. Het juweel is een 80 karaats aquamarijn. Verder wordt het toetje geserveerd met een compôte van granaatappel en mango met een toefje champagne-sabayon. Wie het dessert wenst te proeven, dient dat speciaal te bestellen. Hoewel het hotel al verscheidene telefoontjes heeft beantwoord, heeft tot hiertoe nog niemand het dure dessert willen proeven.
Trouwens het toetje heeft bladgoud en die steen dat is ongeveer 10290 eypo dus hou je 10 eypo over voor het eetbare ijs de chapagne, de chocola en de kok. Nou eet smakelijk
het is echt wel heel bijzonder, en je houdt er een edelsteen als aandenken aan over, maar zo veel geld uitgeven aan een deel van een maaltijd is in een arm land als Sri Lanka toch immoreel