In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zal over twee weken de, volgens de organisatoren, eerste echtscheidingsbeurs ter wereld plaatsvinden, bedoeld voor stellen die hulp nodig hebben om de scheiding zo pijnloos mogelijk te laten plaatsvinden. Mensen met scheidingsplannen kunnen, indien gewenst anoniem, een hele verzameling advocaten, mediators e.d. raadplegen over hun rechten en verplichtingen en advies vragen over moeilijke kwesties als alimentatie en toegangsregelingen.
Ook kunnen ze experts vragen naar hoe zij hun nieuwe, ongehuwde leven het best kunnen inrichten. Bijna 50% van alle huwelijken in Oostenrijk eindigt in een scheiding, in Wenen zelfs 66%, en de beurs zal openen onder het motto: 'Begin je leven overnieuw'
De orgaisatoren hopen op een twee-jaarlijks terugkerend evenement. Tot nu toe hebben zich 20 standhouders gemeld, niet alleen advocaten en mediators maar ook makelaars en levens-crisis specialisten, en voor de ranzigere kanten privť-detectives en DNA-laboratoria die ouderschaps-tests kunnen verzorgen. Het Aartsbisdom Wenen zal ook een stand hebben evenals een reisorganisator die groepsreizen aanbied voor recent gescheiden mensen. Ook worden er lezingen verzorgd over onderwerpen als: 'Een scheiding bezien door de ogen van een kind', en ongehuwd ouderschap.