Met een impulsaankoop van 3900 euro is Clive J. Holmes een fles champagne rijker en wat geld armer. Holmes kocht de fles uit 1949 in de champagnebar van St. Pancras, het eindstation van de Eurostar in Londen. "Het was een impulsaankoop. Alle belangrijke dingen in mijn leven heb ik in een impuls gedaan", zegt Holmes. De bubbeltjeswijn, verpakt in een eikenhouten kistje, is afkomstig van het champagnehuis Krug. Het champagnehuis werd opgericht in 1843. Of Holmes het goudkleurige vocht gaat drinken blijft ongewis. "Het is een van de mooiste cadeaus die je iemand kan geven. Of beeld je een diner in waarbij we de fles openen en proeven. Ze zou ook heel wat kunnen opbrengen als we haar voor een goed doel zouden veilen."
Quote biekje: Ik wist wel dat champange duur was. Maar zo duur en het nog niet te drinken ook.
bedorven kan het niet zijn
trouwens...in de supermarkt krijg je bij alles wat al langer staat korting...met een fles champagne is dat het tegenovergestelde: daar moet je bijbetalen om het alsnog mee te kunnen nemen
Er is een duidelijk verschil tussen de wijnen in de supermarkt/slijterij, en de wijnen die bij hele goede wijnhuizen vandaan komen. Het is waar dat de meeste wijnen na een paar jaar (jaar of 5 meestal) wel bederven, maar sommige wijnen kunnen enorm lang meegaan (mits goed bewaard)
1 tip voor de niet wijnkenners onder ons; Als een wijnfles een platte onderkant heeft, drink hem dan binnen het jaar op, de wijnen die het het langste uithouden, zijn de wijnen met een 'gat' in de onderkant (een ziel, zoals ze het noemen)
Ik heb vaak genoeg wijnen (vintage wijnen, met een mooi woord) geschonken die 20/25 jaar oud waren, en nog subliem waren, beter dan nieuw zelfs, dus geloof me, niet alle wijnen gaan 'over datum'
Just the 2 cents of an ex maître- sommelier (gastheer verantwoordelijk voor de wijn en de arrangementen in een restaurant)