Een Amerikaan heeft zijn lokale Burger King aangeklaagd nadat hij bijna een condoom had opgegeten. De 24-jarige Miguel Hartless kocht in juni een broodje hamburger bij de Burger King in Rutland in de staat Vermont. "Bij mijn derde hap proefde ik iets vreemds. Ik kreeg een zure, bittere smaak in mijn mond. Ik voelde iets rubberachtigs tussen mijn tanden", vertelt Hartless.
"Het hing half in mijn mond, en ik kreeg een ziek gevoel in mijn maag." Het was een uitgepakte condoom die Hartless bijna had opgegeten. Hij klaagt dat hij sindsdien last heeft van overgeven, nachtmerries en angsten. Ook heeft hij hoge rekeningen voor onderzoeken in het ziekenhuis. Hij heeft de medische tests ondergaan omdat hij bang is dat het een gebruikte condoom betreft.
Opvallend is dat Hartless drie weken wachtte voor hij aangifte deed. Eerdere aanklachten tegen Burger King, bijvoorbeeld de vondst van een vinger in een chili con carne, bleken nep. De advocaat van Hartless zegt dat de aanklacht wel klopt: "Mijn cliŽnt heeft een test met de leugendetector
doorstaan".