In Alkmaar is gisteravond een 38-jarige man uit Beverwijk aangehouden die snel rijk wilde worden. Om 19.30 probeerde hij een overval te plegen op een gokhal aan de Burgemeester Mooijstraat in Castricum. Daar werd hij echter de deur uitgewerkt en er werd alarm geslagen. De man was inmiddels al per fiets verdwenen.
Later op de avond trachtte hij een gokhal aan de Gedempte Nieuwesloot in Alkmaar te overvallen. Met een doek voor zijn gezicht ging hij naar binnen en eiste geld. Men nam hem niet serieus en jaagde hem met behulp van een koevoet de deur uit.
Vervolgens ging de man even verderop naar binnen bij een kroeg aan de Koorstraat. Hij nam een biertje en toen het op betalen aankwam vroeg hij juist om geld omdat hij "snel rijk wilde worden". Ook hier werd hij de zaak uitgejaagd. Rond 22.00 uur probeerde hij zijn geluk bij een horecazaak aan de Stationsweg. Nu dreigde hij met iets vanonder zijn jas. Ook daar kwam hij echter niet geloofwaardig over.
Diverse politie-eenheden waren inmiddels op zoek naar de man. Hij kon op basis van signalementen en camerabeelden worden aangehouden. Volgens de politie betreft het een verwarde man. Het wapen waar hij mee dreigde was een aanzetstaal met een scherpe punt.
Hij is in verzekerde bewaring gesteld.