Heb je ook zo genoeg van die PC-Hooft-tractoren vol met SUV-kezen die zich heer en meester wanen in hun asobakken? Ze slurpen benzine (vergeleken met de veel lichtere personenauto’s), ze zijn onveilig (voor de ándere weggebruikers), nemen veel plaats in en slecht voor het milieu.
Nijmegen heeft al eens een halfzachte poging gewaagd deze statussymbolen uit haar stad te weren, maar dat liep op niets uit. In België heeft men wél een legale manier gevonden om de SUV-kezen een beetje te teasen. Gewoon een beetje lucht stelen. Ja, je leest het goed: LUCHT STELEN! Een groep mensen die bekend staat als Les Flagadas heeft bij wijze van protest de lucht uit menig SUV-bandje laten lopen. Volgens de Belgische politie is dit niet strafbaar, daar er niets beschadigd is, en het volgens de Belgische wet niet verboden is om lucht te stelen.
Natúúrlijk wil men niemand op verkeerde ideeën brengen, maar wat zegt de Nederlandse wet hierover?
Natúúrlijk wil men ook niet promoten om, áls je deze snode daad in praktijk gaat brengen, eerst het aantal reservebanden te tellen. Je wilt het die kezen natuurlijk ook niet te makkelijk maken.