In de Kinepolis in Hasselt spelen ze sinds twee weken de film In The Valley Of Elah, een drama gebaseerd op waargebeurde feiten en met Thomas Lee Jones. Op zich geen wereldschokkend nieuws, maar toch was er iets vreemd aan de hand. De film werd verkeerd gemonteerd waardoor de bezoekers de film achterstevoren te zien kregen.
Het is de gewoonte dat een langspeelfilm in verschillende filmspoelen aan de bioscoop geleverd wordt. Daar worden die verschillende delen aan elkaar gemonteerd tot een volwaardige film. En daar liep het in Hasselt net mis. De twee delen werden gewisseld waardoor de kijkers een alternatief van de film zagen.
Bovendien bleken de meeste bezoekers de fout niet op te merken of te melden, er waren al zo'n 700 bezoekers naar de film komen kijken, toen een oplettende bezoeker toch even meldde dat er iets vreemd aan de hand was met de film.
Kinepolis Hasselt liet al weten dat de bezoekers die de voorbije weken naar 'In The Valley of Elah' kwamen kijken en hun inkomticket nog hebben, dit mogen omwisselen voor een nieuw filmticket.