Een katholieke priester uit Amerika, die seks had met twee gedetineerden terwijl hij werkte als kapelaan in een vrouwengevangenis werd afgelopen maandag tot een gevangenisstraf van twee jaar veroordeeld. Vincent Inametti, 48 jaar oud, werd dadelijk in hechtenis genomen na zijn veroordeling, aldus de Fort Worth Star.
Inametti, die oorspronkelijk uit Nigeria komt, werkte zeven jaar lang in het Federale Medisch Centrum Carswell in Fort Worth tot afgelopen herfst. Hij pleitte schuldig op de aanklacht van twee gevallen van seksueel misbruik. Rechter Terry Means zei dat Inametti het vertrouwen had geschonden als medewerker van de gevangenis en als priester. "Voor dat laatste zal door een hogere autoriteit dan deze worden geoordeeld", zo sprak Means. Beide vrouwen zaten in de gevangenis wegens een veroordeling wegens het samenzweren tot drugshandel.
Eén vrouw ontmoette Inametti na het bijwonen van een kerkdienst en deelname aan het koor en aan bijbelstudie. De andere vrouw ontmoette de priester nadat zij was aangesteld als klerk om te assisteren bij de religieuze kerkdiensten in de gevangenis.