De Antwerpse Daniella De Staelen (35) mag na vier jaar en zeven maanden vechten haar ontvoerde kinderen ophalen in Egypte.
De meisjes Jessica (9) en Selina (8) werden als kleuters door hun Egyptische vader ontvoerd naar zijn moederland. Onder druk van een veroordeling door de correctionele rechtbank in Antwerpen stemt de vader nu toe in een repatriŽring.
DaniŽlla De Staelen huwde in 1990 een Egyptenaar die ze tijdens een reisje in Londen had leren kennen. Hun geluk was compleet toen na drie miskramen Jessica en Selina werden geboren. Maar het koppel groeide uiteen. DaniŽlla kreeg het hoederecht. Met de kerstdagen van 2001 ontvoerde haar ex - die de scheiding niet kon verkroppen - de kindjes vanuit Stabroek naar zijn ouders in Egypte. Zelf keerde hij terug naar Londen.
De correctionele rechtbank in Antwerpen veroordeelde hem in december 2004 bij verstek tot twee jaar cel en een boete. In juni 2005 werd de man thuis in Londen gearresteerd. Na twee dagen gevangenis kwam hij op borg vrij. Hij vluchtte naar Egypte, waar hij nu de hopeloosheid van de situatie inziet.
Op 3 augustus landt DaniŽlla normaal samen met haar dochtertjes op Zaventem.