Kunstenaar Johan van der Dong, die de postbus van God onderhoudt, is met de dood bedreigd. Dat heeft hij maandag gemeld. Een orthodoxe gelovige heeft de initiator onder meer schriftelijk laten weten „hem dood te gaan bidden”.
Van der Dong doet vooralsnog geen aangifte tegen de bedreiger. Hij heeft de scribent laten weten niet van dit soort uitspraken gediend te zijn. Mocht de kunstenaar nieuwe bedreigingen ontvangen, stapt hij wel naar de politie. Naast het gewraakte schrijven heeft Van der Dong nog een enkele dreigbrieven ontvangen.
De kunstenaar opende eind april Postbus 10 in Grijpskerk voor brieven die mensen aan God willen richten. Hij leest of beantwoordt de schrijfsels niet, maar bewaart ze in een geheime doos. Van der Dong ontving al meer dan vijftig brieven.
Hoewel de initiator de epistels niet leest, kan hij aan de enveloppen onder meer zien dat ook kinderen brieven schrijven. „Als het adres luidt ‘voor papa, per adres God’, dan breekt er toch wel iets in je.”
Voorheen werden brieven voor God doorgestuurd naar de Evangelische Omroep. Hier lazen medewerkers de brieven en werden gebeden gehouden voor de afzenders.