Bewijsmateriaal is er ruim voldoende: een huis dat voor de helft is gesloopt, een politiewagen vol deuken en een paar dure auto's die rijp zijn voor het schroot.
Wat precies de 52-jarige dader in zijn bulldozer dinsdagmorgen bezielde is nog niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk had een ruzie over achterstallige huur de stoppen doen doorslaan. Zeker is dat hij grondig werk heeft geleverd in Bradwell-On-Sea, 70 kilometer ten oosten van Londen.
De bewoonster van het huis, Janice Gledhill, zag hem om 7 uur komen aanrijden. Hij leek bijzonder kalm, en uit niets bleek dat hij een paar seconden later de bak van zijn bulldozer met volle kracht zou laten neerkomen op de twee auto's op de oprijlaan. Al even kalm ging hij daarna het huis te lijf, tien minuten lang. Janice Gledhill kon alleen maar haar huis ontvluchten en machteloos toekijken.
De intussen opgetrommelde agenten konden de man evenmin tot rede brengen. Integendeel, hun auto moest er eveneens aan geloven. De man is gearresteerd voor poging tot doodslag en naar het ziekenhuis gebracht om weer bij zijn positieven te komen.