Een Japanse vrouw werd woedend toen ze zag dat haar virtuele man in het spel Maplestory ineens van haar gescheiden was. Ze was zó kwaad dat ze wraak wilde nemen. Ze kraakte het profiel van haar echtgenoot en vermoordde hem. Virtueel, welteverstaan. Maar haar straf is echter dan echt: ze loopt het risico op vijf jaar celstraf voor de 'moord'.

Om hem te vermoorden stal ze in mei de inlog en het wachtwoord van de man en legde hem om. Toen haar slachtoffer doorkreeg dat hij was vermoord, belde hij de politie. Hij klaagde haar aan voor het inbreken in een computer en het manipuleren van computerdata. Woensdag werd de vrouw daarom opgepakt in haar woonplaats en overgebracht naar de woonplaats van haar 'slachtoffer', zo'n 1000 kilometer verderop.

Naast een celstraf van vijf jaar kan ze ook een boete krijgen van 5000 dollar. "Ineens was ik gescheiden, zonder waarschuwing. Dat maakte me enorm kwaad", verklaarde ze aan de rechercheurs.

Het spel Maplestory is erg populair, vooral in landen als Korea en Japan. In de game moeten de spelers monsters verslaan. Maar de personen die ze daarvoor creëren, avatars genaamd, kunnen ook relaties aangaan en trouwen.