In Taveerne Tivoli in Raalte, de kroeg die bij het American Motorcycle Museum Holland (AMMH) hoort, was het het gesprek van de dag.

Een motorrijder raasde zaterdagmiddag met 226 kilometer per uur langs een radarcontrole aan de Nieuwe Deventerweg bij Raalte. Daar geldt een limiet van 80 kilometer. Het verschil: 146 kilometer.

In Taveerne Tivoli wordt druk gebeld en gemaild om te achterhalen wie de snelheidsduivel is. Tevergeefs. Er wordt nog even gebeld met ene Ernst, tot zaterdag recordhouder voor Raalte. Hij werd ooit op de Wijheseweg gepakt met dik 200 op de teller.

Het record betreft slechts de overtreding weten ze in Taveerne Tivoli: "Die 226 kilometer is niet heel bijzonder. Je moet je alleen niet laten pakken natuurlijk." Er zijn motoren, zoals Aprilia's en de Honda Fireblade die zo uit de showroom dik driehonderd rijden. "En er komt een moment dat je de kans schoon ziet om eens flink te gassen." De hoge snelheid sluit niet uit dat je nog kunt waarnemen dat je mogelijk bent geflitst. De 28-jarige motorrijder uit Raalte keerde even verderop namelijk om en ging poolshoogte nemen. De politie kon hem daarop gemakkelijk aanhouden. Zijn rijbewijs heeft hij alvast moeten inleveren.