Het Brusselse parket heeft tot nu toe geen bewijs gevonden dat de 14-jarige Sara door haar schoolgenoten in Kapelle-op-den-Bos in de armen gekerfd zou zijn. Het meisje had beweerd dat ze aangevallen was omdat ze Frans sprak, maar volgens het Brusselse parket zijn daar ernstige twijfels over, meldt parketwoordvoerder Jos Colpin.

De 14-jarige Franstalige Sara deed haar verhaal op 17 oktober in de krant 'La Dernière Heure'. Daar vertelde ze hoe een medeleerlinge, die het niet verdroeg dat ze met een vriendin Frans sprak op straat, haar interpelleerde. Het meisje zou een aantal vrienden hebben opgetrommeld die Sara omsingelden. Omdat ze zich bedreigd voelde, haalde Sara een breekmes boven, maar liet het vallen. Haar belagers zouden toen het mes hebben opgeraapt en gebruikt hebben om haar 38 maal in de linkervoorarm te kerven.

Volgens het Brusselse parket heeft het onderzoek door de lokale politie nu uitgewezen dat het incident op een andere manier is verlopen. Er zou wel al enige tijd spanning geweest zijn tussen Sara en een dertienjarige schoolvriendin, omdat Sara met een ander meisje steeds Frans sprak. De schoolvriendin zou zich daardoor buitengesloten gevoeld hebben en op 10 oktober zou het buiten de school tot een ruzie zijn gekomen. Daarbij zou Sara inderdaad een breekmes hebben bovengehaald dat door twee andere meisjes uit haar handen is geslagen. Een vriendin van Sara zou het mes daarna hebben meegenomen naar huis.

"Uit het onderzoek is ook gebleken dat Sara schrammen op de arm vertoonde maar er kon niet worden vastgesteld hoe ze daaraan is gekomen", zegt parketwoordvoerder Colpin. "Zelf weet ze niet wie de schrammen zou hebben aangebracht en alle rechtstreekse getuigen verklaren dat er niemand gewond is geraakt op het moment van de feiten."

Een half uur na het eerste incident kwam het evenwel tot een tweede incident, toen Sara op de plaats van de feiten terugkeerde met haar moeder. Die zou naar aanleiding van het verhaal dat haar dochter deed, op zoek gegaan zijn naar haar aanvallers. Daarbij kwam het tot een confrontatie tussen Sara's moeder en enkele schoolgenoten, met wederzijdse slagen. Op dat moment kwam de lokale politie erbij en stelde proces-verbaal op voor bedreigingen. Later werd er ook een klacht neergelegd tegen Sara's moeder voor slagen aan een minderjarige. Beide dossiers zijn in handen van het Brusselse parket. Sara zelf is door haar school, het Sint-Godelieve-Instituut, aan de deur gezet en gaat ondertussen naar school in Mechelen.