Een vergeten tuin waarvan men aanneemt dat deze ongeveer 170 is aangelegd is in Cornwall hervonden. De in de loop der jaren overwoekerde tuin bevat subtropische planten, struiken en bomen en meet 0.2 hectare. Ze werd gevonden door tuiniers die op een landgoed bezig waren met het ruimen van bosjes, struiken en bomen op een vrij steile helling van Trebah Gardens in Fallmouth.

Ze vonden planten die normaal gesproken alleen op het zuidelijk halfrond voorkomen, zoals verschillende soorten palmbomen en de reuze boomvaren.

Experts geloven dat de oertuin werd aangelegd door Charles Fox, telg uit een bekende familie van expediteurs, wie in het Victoriaanse tijdperk zaden en planten thuis brachten uit verre streken.

Hovenier Darren Dickey noemde het een ongelofelijke ervaring. "Zo ben je aan het snoeien en ruimen en het volgende moment sta je middenin een Braziliaans oerwoud. Ik werk hier nu al 18 jaar maar heb nooit geweten dat dit stukje bestond".

Het totale landgoed bestaat uit 10.5 hectare goed onderhouden grondgebied in heuvelachtig terrein. Tuiniers hadden wel vaker de kruin van een palm gezien aan de overkant, maar ze hebben altijd gedacht dat het een enkele plant was.
De grondlegger van dit paradijs moet het hebben aangelegd als privé tuin, helaas groeiden in de loop der jaren de inheemse soorten sneller en onttrokken dit pareltje aan het oog. Foto.