...voor het begeleiden en heropvoeden van twee kinderen, zes en zeven jaar oud. Het duo heeft onlangs bekend een vier maanden oude kat in een trailerpark te Mesa, Arizona, hebben omgebracht. Met een steen werd het dier tegen de kop geslagen en nadien aan het snoer van de controller van een spelcomputer in een boom opgehangen.

Een buurtbewoner zag de kat hangen en belde de politie. Uit buurtonderzoek bleek dat het dier niet zichzelf in de problemen had gebracht, maar door de twee jongens van het leven waren beroofd.

Vanwege de jonge leeftijd van de twee kunnen ze niet worden berecht, de kinderbescherming gaf niet thuis en de moeder van de zevenjarige is illegaal in Amerika. Gezien de ernst van het misdrijf moest er iets worden gedaan was de mening van politieman Joe Arpaio.

Na wat aandringen wist hij de kinderbescherming ertoe te brengen om een maas in hun eigen regels te laten vinden; men mag een officieel onderzoek door de politie laten uitvoeren, waaruit zal blijken welke hulp deze jongens nodig hebben om op het juiste spoor te worden gezet.

Dat de uiteindelijke hulpverlening een zware last zal geven op de schouders van de families van de twee jongens, is het grootste probleem. Daarom heeft de kinderbescherming een oproep geplaatst om vrijwilligers die kennis van zaken hebben aan te trekken.