href="http://farm4.static.flickr.com/3085/3102836388_842a7a13f3_o.jpg" target="_blank">Deze jongen is aan de dood ontsnapt toen hij door het oog werd geschoten door een klasgenootje. Een pijl ging door de oogkas van de 11-jarige Liu Cheong, door zijn hoofd en werd slechts gestopt door de achterkant van de schedel.
Als er iets meer kracht achter het schot had gezeten was de pijl dwars door het hoofd gegaan, zeiden artsen in het hospitaal in Changchun, Zuid China.
Het jochie overleefde alleen doordat de pijl op wonderbaarlijke wijze de hersenen miste. Medici waren 4 uur bezig om de pijl van 40 centimeter te verwijderen. Ze moesten er een deel afzagen om onder de scanner te komen.
Na het maken van röntgenfoto's en scans begonnen dokters delen van de schedel te verwijderen om bij de pijl te komen, zonder oogzenuwen en bloedvaten te beschadigen. Het meisje dat de pijl afschoot, de 13-jarige Yan Shin, is onder behandeling wegens shock. Volgens de leerkrachten waren de leerlingen op 'eigen houtje' gaan oefenen.